Dom jednorodzinny w Sobolewie

Detached house in Sobolewo

This detached house in Sobolewo was designed for an atypical, narrow parcel. This influenced the architectural design of the building – its form is uniquely elongated. The specific shape of the parcel made interesting and original architectural solutions possible. Despite a small usable space, both the exterior and interior architecture are varied and elaborate.

The entrance zone consists of a comfortable atrium with enough space for wardrobe, and a hallway connected with the living room. A single-car garage is also accessible form the hallway. A staircase, leading to the mezzanine, wraps around the living room. The living room, and open space surrounding it, will be the central point of the house in the future.

The spacious living room, dining room and a semi-open kitchen offer unrestricted access to the garden and terraces designed around the building.
A wide terrace is directly connected to the living room with a wide glazing that is partially embedded into the main frame of the house and thus, it is roofed.
An attractive, modernist gazebo is located on the terrace, near the dining room. It is an integral element of the architecture of the building, and an alternative recreational space in the summer.

On the first floor, three bedrooms, a spacious bathroom and the terrace are accessible from the mezzanine. All bedrooms are fitted with wardrobes, additionally one of them is also fitted with a private bathroom.

All necessary information about this project may be found in the tab below.

Dom w Sobolewie projektowany był na nietypową, wąską działkę. Wpłynęło to na architekturę budynku – ma on charakterystyczną, wydłużoną formę. Specyficzny kształt działki sprzyjał ciekawym i oryginalnym rozwiązaniom architektonicznym. Pomimo niewielkiej powierzchni użytkowej, zarówno architektura zewnętrza jaki i wnętrze są bogate i zaskakujące.

Na strefę wejściową składa się wygodny przedsionek z miejscem na garderobę oraz otwarty na salon hol, z którego dostać się możemy do jednostanowiskowego garażu. Wokół salonu zawijają się schody łączące się z antresolą na piętrze. W przyszłości salon wraz z otaczającą go otwartą i wysoką przestrzenią będzie stanowił centrum domu.

Przestronna przestrzeń salonu, jadalni i półotwartej kuchni otwiera się na ogród i tarasy zaprojektowane wokół budynku.
Taras bezpośrednio połączony szerokim przeszkleniem z salonem jest częściowo wsunięty w bryłę domu, a przez to – zadaszony.
Na tarasie od strony jadalni zaproponowaliśmy atrakcyjną, modernistyczną altanę, która stanowi ważny element architektury budynku, a także alternatywną przestrzeń rekreacyjną w okresie letnim.

Na piętrze, z otwartej na salon antresoli, dostać się możemy do trzech sypialni, ustawnej łazienki i na taras. Wszystkie sypialnie wyposażone są w garderoby, a jedna z nich ma dodatkowo własną łazienkę.

Wszystkie niezbędne informacje dotyczące projektu znaleźć można w karcie zamieszczonej poniżej.

AIONI_A03