Dom jednorodzinny w Sobolewie

Detached house in Sobolewo

A detached house in Sobolewo was designed in the spirit of minimalist simplicity. The form of the building is based on a combination of a white main body of the structure and graphite panels.

Details play a crucial role in modern architecture, that is why we always think about how appropriately arranged spaces around the building will influence the reception of its form.
We enter the house through a representational entrance area. Our goal was to make it bright and welcoming.
The structure of the parcel allowed us to place cascade terraces in the rear of the building, along with comfortable, wide stairs. In the future, they will constitute an attractive part of the garden.
This way of designing elevates the architecture of a single family house – the building appears more dignified and though through.

The building was designed to meet the requirements a family of three. Despite a small usable area, the house features an attractive interior containing all necessary auxiliary amenities: a pantry, storage rooms and laundry facilities.

Once inside, we walk through a garage for two cars connected to the vestibule. Then, through an open hall we see the day area. This space, including a living room with a dining room and a semi-open kitchen, opens to the garden behind the house through large windows.

Effective use of the surface area of the building is our priority. In this case, a utility room and a boiler room are located in the space under the stairs leading to the second floor. We have reduced the surface area of ​​the lobby and hallway without affecting convenience, and at the same time integrating them into the structure of the building.

On the upper floor, in addition to the already mentioned laundry and utility room, there are three bedrooms with walk-in closets, and a comfortable bathroom. In addition, the terrace is accessible from the laundry and the bedroom adjacent the garden.

All necessary information about this project may be found in the tab below. Currently, the house is under construction.

Dom w Sobolewie projektowany był w duchu minimalistycznej prostoty. Forma budynku bazuje na połączeniu bieli głównej bryły i płycin w kolorze grafitowym.

W architekturze nowoczesnej ważną rolę pełnią detale, dlatego projektując zawsze myślimy również o tym, jak poprzez odpowiednio zaaranżowaną przestrzeń wokół budynku postrzegana będzie jego forma.
Do wnętrza domu w Sobolewie dostajemy się przechodząc przez reprezentacyjną strefę wejściową. Zależało nam na tym, aby była ona przyjazna, jasna i zapraszała do środka.
Ukształtowanie działki pozwoliło nam na umieszczenie z tyłu budynku kaskadowo schodzących tarasów i wygodnych, szerokich schodów. W przyszłości będą one stanowiły atrakcyjny element przestrzeni ogrodu.
Taki sposób projektowania nadaje inną rangę architekturze jednorodzinnej – budynek wydaje się bardziej dostojny i przemyślany.

Projektując budynek dostosowaliśmy do potrzeb trzyosobowej rodziny. Dom na niewielkiej powierzchni użytkowej skupia atrakcyjnie rozplanowane wnętrze wraz z niezbędnymi powierzchniami pomocniczymi: spiżarnią, pomieszczeniami gospodarczymi i pralnią.

Po wejściu do środka przechodzimy przez połączony z dwustanowiskowym garażem przedsionek. Następnie otwarty hol daje nam wgląd na strefę dzienną. Przestrzeń ta, obejmująca salon połączony z jadalnią i półotwartą kuchnią, otwiera się na ogród z tyłu domu poprzez duże przeszklenia.

Efektywne wykorzystanie powierzchni budynku stanowi dla nas priorytet. W tym wypadku przestrzeń pod schodami prowadzącymi na piętro zagospodarowaliśmy częściowo na pomieszczenie gospodarcze i kotłownię. Ograniczyliśmy również powierzchnię holu i korytarza, nie wpływając jednak na wygodę ich późniejszego użytkowania i jednocześnie dostosowując ich układ do projektowanej architektury.

Na piętrze, oprócz wspomnianej już wcześniej pralni i pomieszczenia gospodarczego, znajdują się trzy sypialnie wraz z garderobami oraz wygodna łazienka. Dodatkowo z sypialni i pralni położonych od strony ogrodu dostać się można na taras.

Wszystkie niezbędne informacje dotyczące projektu znaleźć można w karcie zamieszczonej poniżej. Obecnie dom jest w trakcie realizacji.

AIONI_A01

Site photo/Zdjęcia działki

Implementation/Realizacja